Opel Zafira, ve kterém jela irská rodina, a naboural do nich opilý ruský řidič

Opel Zafira, ve kterém jela irská rodina, a naboural do nich opilý ruský řidič ve škodovce. (10. října 2013) | foto: Policie ČR

Opilý Rus na Karvinsku naboural auto Irů, nadýchal dvě a půl promile

  • 1
Míru v pití neznal muž z Ruska, který však v tuzemsku dlouhodobě žije. Notně opilý sedl na Karvinsku za volant a havaroval, když narazil do auta plného Irů. Jenže ujel, a tak si pro něj policisté museli dojet až do jeho bydliště.

Nehoda se stala ve čtvrtek před dvaadvacátou hodinou. Třiatřicetiletý Rus jel ve Škodě Fabia od Českého Těšína na Karvinou. Když však projížděl křižovatkou, nedal přednost Opelu Zafira, který přijížděl od česko-polských hranic.

"V prostoru křižovatky se vozy střetly, a přestože škodovka byla po kolizi pravděpodobně částečně odhozena na betonový blok, cizinec v jízdě pokračoval," uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Křižovatka mezi Českým Těšínem a Karvinou, kde se nehoda stala. (10. října 2013)

Přivolaní policisté dostali od svědků dostatek informací, aby viníka nehody velmi záhy odhalili.

Přijeli k jeho domu a nejprve mu dali dýchnout do alkotesteru.

"Dechová zkouška byla pozitivní, policisté naměřili 2,45 promile. Při opakované zkoušce byla hodnota dokonce ještě vyšší, a to 2,55 promile," uvedla Viačková.

V nabouraném opelu cestovali Irové, 34letý muž, 50letá žena a dvě dívky ve věku 15 a 16 let. Nikdo z nich nebyl zraněn.

Na škodovce byla vyčíslena škoda třicet tisíc korun, na opelu byla ještě o padesát tisíc korun vyšší. "Opilý viník nehody byl zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Okamžitě také přišel o řidičský průkaz," konstatovala policistka.