Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Opilec při převozu sanitkou rozřezal pásy a nožem zaútočil na policisty

  • 5
Zákeřnému útoku v záchranářském voze v pondělí čelili bruntálští policisté, když asistovali při převozu opilého šestašedesátiletého muže na záchytku do Opavy. Agresor přeřezal pásy, jimiž ho zdravotníci připoutali, vzápětí nožem napadl policisty.

Zdravotníci vpodvečer požádali policejní operační středisko o asistenci při převozu namol opilého problémového pacienta, který nespolupracoval.

Povolaní policisté pomohli s jeho upoutáním na sedadlo, pak se k potížistovi posadili do zadní části sanitky, kde na dobu převozu zhasli světlo.

Opilý muž, přestože byl připoutaný, nicméně během chvilky zvládl z kapsy vytáhnout nůž a bezpečností pás sedadla přeřezat.

„Policisté si po chvíli povšimli, že pohybuje rukama. Jeden z nich rozsvítil světlo a uviděl, že muž drží v ruce nůž a vstává ze sedačky. Následně se rukou rozpřáhl proti policistovi,“ vylíčila mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

Policista se začal s opilcem o nůž přetahovat, až oba upadli na podlahu. Kolega se napadenému snažil pomoci.

„Mezitím sanitka zastavila a policistům přišel na pomoc i zdravotník, který seděl s řidičem v kabině sanitního vozu. Muže následně všichni tři zpacifikovali,“ přiblížila dramatickou událost mluvčí.

I přes komplikace se dotyčného podařilo na záchytku dopravit. „V úterý, po jeho vystřízlivění, policejní komisař muže obvinil ze zločinu násilí proti úřední osobě. Hrozí mu trest odnětí svobody do výše šesti let,“ vyčíslila Jiroušková.