ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Twitter Městské policie Pardubice

V Opavě se zapálil 35letý muž a s oprátkou skočil z balkonu

  • 170
Svědkům v Opavě se podařilo zachránit sebevraha, který se chtěl zabít v pátek v noci. Pětatřicetiletý muž se nejprve polil hořlavinou a poté si na balkoně ještě navlékl smyčku z lana. Následně si zapálil oblečení a skočil dolů. V kritickém stavu skončil ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Neštěstí se stalo asi ve 22:30 v Olomoucké ulici. „Přítomné svědkyni se podařilo lano odstřihnout a další náhodní svědci, po pádu muže z výšky přes pět metrů, se snažili jeho hořící tělo co nejrychleji uhasit,“ uvedl krajský mluvčí policie René Černohorský.

Muž utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na minimálně 65 procentech těla. 

„Na místo události ihned vyjel lékařský tým rendez-vous a skupina rychlé zdravotnické pomoci. Muž byl při vědomí, lékař ZZS u něj ovšem zjistil rozsáhlé popáleniny na více částech těla. Pacient se nalézal v ohrožení života. Lékař musel provést intubaci dýchacích cest a připojení v přístroji zajišťujícímu umělou plicní ventilaci,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáři ošetřeli popálené části těla a muže v kritickém stavu převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě. Motiv jeho jednání policie zjišťuje. 

,