Trojice opavských strážníků, která zoufalé matce zaplatila nákup potravin pro...

Trojice opavských strážníků, která zoufalé matce zaplatila nákup potravin pro dítě. | foto: MP Opava

Ostraha chytila matku při krádeži sunaru, strážníci se jí složili na nákup

  • 216
Hříšnici, která kradla v obchodě, se rozhodli pomoci opavští strážníci. Když zjistili, že žena kromě vína vzala sunar a další dětskou výživu pro svého malého potomka, dali jí sice pokutu, ale také se složili na nákup nezbytných potravin.

Tříčlenná hlídka Městské policie v Opavě po příjezdu do prodejny uviděla plačící ženu, která ukradla převážně potraviny pro dítě.

„Především kojeneckou výživu, přesnídávky, sunar a podobně. Mezi odcizené věci se jí však připletlo i víno,“ podotkl ředitel opavských strážníků Jiří Klein. 

Žena se k činu přiznala a zboží se vrátilo do obchodu. Hlídka dala ženě za krádež vína pokutu ve výši 500 korun.

Strážníci si ale také všimli, že žena je zoufalá, protože se ocitla v tíživé situaci. Ověřili si, že nemá žádný zápis v trestním rejstříku. Poté se rozhodli dotyčné pomoci. „Všichni tři se složili a nakoupili pro její dítě nezbytné potraviny,“ vysvětlil Klein. 

Nákup za tisícovku svým podřízeným šéf strážníků nevyčítal. „Naopak jim děkuji za mimořádně citlivý a laskavý přístup k řešení věci,“ uzavřel Jiří Klein.

Aby se žena znovu nedostala do problémů, zprostředkovali jí strážníci kontakt s úředníky sociálního odboru, kteří se teď budou snažit vyřešit její situaci.