Policejní psovodi se psy prohledávali břeh řeky Odry poblíž Jakubčovic nad Odrou na Novojičínsku, kde se o víkendu ztratil senior. (2. května 2017) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Policisté našli v Odře lidské ostatky, možná patří hledanému seniorovi

  • 2
Při pátrací akci objevili policisté v Mankovicích na Novojičínsku lidské ostatky, které pravděpodobně patří 75letému muži z Oder. Ten na konci dubna při povodni nejspíše spadl do rozvodněné řeky Odry a stal se tak zřejmě třetí obětí dubnových povodní na Novojičínsku.

Ačkoliv letošní jarní povodně nebyly velikostí nijak dramatické, tragické následky všechny překvapily. Za dva dny na Novojičínsku utonuli tři lidé: šedesátiletá žena na Frenštátsku, senior u Příbora a muž z Oder. Zřejmě všichni se šli podívat na rozvodněné řeky, uklouzli a spadli do vody. Zatímco dvě těla se podařilo objevit brzy, po muži z Oder se doposud pátralo marně.

Policejní psovodi se psy prohledávali břeh řeky Odry u Jakubčovic nad Odrou na...

Policisté hned po ohlášení zmizení seniora hledali podél břehů, dokonce nasadili policejní psovody. Brzy našli mužovy osobní věci, například čepici, pak také balíček s jídlem, který si nesl z blízké restaurace. Několik dnů nemohli do akce kvůli vzedmuté hladině a silnému proudu potápěči, později se však už zapojili. Tělo se však nalézt nepodařilo a pátrání proto pokračovalo dále po proudu.

Až před několika dny v řece Odře, v katastru obce Mankovice, přibližně deset až patnáct kilometrů od místa možného pádu seniora do řeky, policisté objevili kosterní ostatky. Předpokládají, že by mohlo jít o hledaného muže. „To však lze definitivně říci až na základě výsledků nařízené soudní pitvy,“ upozornil novojičínský policejní mluvčí Petr Směták.