(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: SXC

Lékaři krnovské porodnice získali ocenění za porody bez jejich zásahů

  • 2
Porodnice v Krnově, kterou pro vstřícný přístup zdravotníků k přání rodiček vyhledávají ženy z celého Česka, se dočkala významného ocenění v projektu PPP – Přirozený porod v porodnici. Jako první v Moravskoslezském kraji se může pyšnit certifikátem Spokojená rodička, což je v projektu nejvyšší dosažitelné ocenění.

Zatím certifikát získaly jen čtyři porodnice v Česku, z toho krnovská jako jediná podruhé za sebou.

Kromě toho se krnovští porodníci mohou chlubit tím, že jako jediní letos získali ocenění ve všech kategoriích: za vstřícný přístup k rodičkám, za šetrnou medikaci při vedení porodů, za vzornou spolupráci na projektu i za spokojenost žen.

„U všech porodnic zapojených do projektu hodnotíme meziroční výsledky a vývoj. Krnovská porodnice je skutečně špičková,“ říká řešitel projektu PPP Tomáš Raiter.

„U nás mohou maminky rodit bezpečně a současně přirozeným způsobem, bez lékařských zásahů, nebo jen s minimem vstupů zdravotníků do průběhu porodu. Jde nám o zajištění individuální péče o rodičku i novorozence,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení Lumír Studený. Dodal, že krnovská nemocnice se do projektu zapojila už druhým rok zejména proto, aby přesvědčila rodičky, že není nutné riskovat domácí porody.