Dva dny před Štědrým dnem se mezi Kunínem a Suchdolem nad Odrou stala dopravní nehoda, při které se zranilo pět lidí. (22. prosince 2017) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na Novojičínsku vjelo auto do protisměru. Po střetu se zranilo pět lidí

  • 6
Zřejmě přílišný předvánoční spěch byl v pátek dopoledne příčinou nehody na Novojičínsku. Po střetu dvou automobilů se zranilo pět lidí, z nichž tři vážně. Na místě zasahovali i hasiči.

Nehoda se stala po desáté hodině na silnici mezi Kunínem a Suchdolem nad Odrou na Novojičínsku.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že čtyřicetiletý řidič vozu Renault Laguna asi nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky, přičemž vjel do protisměru, kde došlo ke střetu s vozem Škoda Fabia. V tomto automobilu cestovaly celkem tři osoby: 57letý řidič a 49 a 28leté ženy,“ uvedla moravskoslezská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Na místo nehody dorazil i záchranářský vrtulník, který zraněné přepravil do Fakultní nemocnice Ostrava.

V automobilu, které jelo ve svém pruhu, se při nehodě všichni zranili těžce. Ale také v renaultu se řidič a jeho 39letá spolujezdkyně zranili, závažnost ale není tak velká.

Na mistě zasahovaly tři posádky sanitek, z Ostravy přiletěl záchranářský vrtulník. 

„Sedmapadesátiletý muž musel být vyproštěn z havarovaného automobilu, utrpěl vážné poranění hrudníku. Osmadvacetiletá žena byla ošetřena se zraněním hlavy a podezřením na poranění mozku. Oba byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportováni na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě. Na chirurgickou ambulanci téhož zdravotnického zařízení pak byla přepravena devětačtyřicetiletá pacientka se středně závažným poraněním hrudníku,“ vypočítal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Do novojičínské nemocnice přepravily posádky sanitek čtyřicetiletého muže a o rok mladší ženu - oba s poraněním hlavy. „Také jim předtím záchranáři poskytli na místě nehody potřebné ošetření,“ dodal Humpl. 

Policisté zjistili, že řidič renaultu před jízdou nepil žádný alkohol.

„Po události byla komunikace neprůjezdná, později byl provoz řízen kyvadlově. K objasnění okolností události zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekla policejní mluvčí.

Nespěchejte, vyzývá policie

Na místo přijeli i hasiči. „Zabezpečili oba havarované automobily před případným požárem. Z fabie poté vyprostili pomocí hydraulických nástrojů zraněného muže, na vyproštění zraněné ženy z fabie je použít nemusely,“ přiblížil mluvčí hasičů Petr Kůdela. Hasiči také pomáhali při transportu zraněných a úklidu vozovky.

Policie apeluje na řidiče, aby byli opatrní. „Zejména aby přizpůsobili jízdu aktuálnímu stavu a povaze komunikací i povětrnostním podmínkám, byť mnozí před Vánoci ještě spěchají. I v uvedeném automobilu přepravovali cestující vánoční dárky,“ zakončila policistka Holčáková.