(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Druhá vražda ve stejné obci. Policie z ní viní muže, který skočil pod vlak

  • 50
Druhou vraždu ve dvou týdnech vyšetřují moravskoslezští kriminalisté v Suchdole nad Odrou na Novojičínsku. Podle dosavadních zjištění tam muž připravil o život svou bývalou partnerku a pak se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Policie už v pondělní ráno informovala média o tom, že se v Suchdolu nad Odrou zabývá prověřováním „událostí násilného charakteru“ a na místo vyslala speciální výjezdovou skupinu.

V úterý dopoledne pak policisté informace upřesnili. „V pondělí bylo zahájeno trestní stíhání proti osmatřicetiletému muži, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Za vinu je mu kladeno, že v bytě na Novojičínsku úmyslně usmrtil čtyřiadvacetiletou ženu. Během dnešního dne bude podán návrh na vazební stíhání obviněného,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Sebevražda nevyšla, vlak jel moc pomalu

Podle informací iDNES.cz  zavřaždil muž svou bývalou přítelkyni po vzájemné hádce. Pak se na nedaleké železniční trati pokusil skočit pod vlak, pokus o sebevraždu však přežil. Podle některých zdrojů si vybral nákladní vlak, který však jel tak pomalu, že muže sice srazil, ale nezabil.

„V době zásahu záchranné služby nebyl v ohrožení života, jeho poranění v oblasti hlavy se jevilo jako středně závažné. Po poskytnutí potřebné pomoci jej záchranáři za doprovodu policie přepravili do novojičínské nemocnice, kde byl předán na tamní chirurgické ambulanci,“ uvedl krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

Policisté podezřelého zadrželi, v případě odsouzení mu hrozí až osmnáct let vězení.

V Suchdole řeší policisté od minulého týdne vraždu na tamní ubytovně, která stojí asi dvě stě metrů od domu, kde se nyní stal násilný čin. Mladá dívka tam smrtelně pobodala staršího muže. Po činu sama zavolala na policii, soud pak mladou ženu vzal do vazby.

Mladá dívka zavraždila přítele, pak se sama udala

Suchdolský starosta Richard Ehler se k atmosféře v městysu nechtěl vyjadřovat. „Omlouvám se, ale k tomuto neřeknu vůbec nic,“ konstatoval.

Podle jednoho z občanů, který však nechtěl být jmenován, se lidé nebojí, protože u obou případů jde o vnitřní vztahové problémy.

„Ale nepamatuji, kdy se v Suchdole vyšetřovala vražda. Sem tam nějaké neštěstí nebo sebevražda, to hlavně na železnici, ale dvě vraždy za dva týdny, to je něco šíleného. Možná to souvisí s tím, že i u nás už vznikají malé ubytovny a tam ty vztahy nejsou dobré,“ řekl muž ze Suchdola nad Odrou.

,