Vrtulníky záchranné služby přistávaly u zraněných motorkářů. (22. října 2021) | foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Motorkář a motorkářka havarovali v rozmezí dvou hodin. Zasahoval vrtulník

  • 5
Vrtulník leteckých záchranářů z Ostrava vzlétal během pátečního odpoledne a večera hned ke dvěma vážným nehodám motocyklistů. Odehrály se v odstupu dvou hodin ve Zlínském kraji a na Frýdecko-Místecku.

„Po šestnácté hodině byli letečtí záchranáři voláni k sedmnáctileté motocyklistce do Velkých Karlovic. Tým spolupracoval při ošetřování pacientky s pozemní posádkou záchranářů ze Zlínského kraje,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

„Pacientka utrpěla vážná poranění a vrtulník ji po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportoval do ostravské Fakultní nemocnice,“ dodal.

Na urgentní příjem téhož zdravotnického zařízení byl přepraven i dvacetiletý mladík, který se svým strojem havaroval v Kunčicích pod Ondřejníkem.

„Pacient utrpěl těžké poranění dolní končetiny a zranění hlavy, rovněž horních končetin. Byl zajištěn končetinovou dlahou, krčním límcem, uložen do vakuové matrace a záchranáři mu podali potřebné léky. Do nemocnice byl šetrně transportován na palubě vrtulníku,“ sdělil Humpl.