ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Sedmiletá dívka bojuje v nemocnici o život, na přechodu ji srazil náklaďák

  • 38
Sedmiletá dívka leží ve vážném stavu v nemocnici poté, co ji na přechodu pro chodce v Polance nad Odrou srazil řidič nákladního vozidla. Dítě utrpělo těžké poranění hlavy a po nehodě bylo podle zasahujících záchranářů v ohrožení života.

Podle informací policie dívka dopoledne přecházela silnici po vyznačeném přechodu pro chodce na ulici 1. května.

V tu chvíli ostravskou městskou částí ve směru na Klimkovice projížděl třiadvacetiletý řidič nákladního vozu, který holčičku srazil. Ta utrpěla vážná zranění.

„Sedmiletá dívka byla po nehodě v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař při vyšetření zjistil těžké poranění hlavy a nohou. Dítě muselo být zaintubováno, převedeno k přístrojem řízené ventilaci,“ uvedl krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Mladičkou pacientku poté záchranka přepravila na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice. Řidiče náklaďáku nyní policisté podezřívají z těžkého ublížení na zdraví. Nadále vyšetřují okolnosti nehody.

S tím by jim mohli pomoci případní svědci. V místě nehody se nachází autobusová zastávka a prodejna Hruška.

Vyšetřovatelé cílí také na řidiče, kteří místem projížděli. „Obracíme se zejména na řidiče bílého dodávkového vozidla, který v době těsně před dopravní nehodou místem ze směru od Klimkovic projížděl a z ulice 1. května odbočoval na ulici Janovskou. Je předpoklad, že by mohl podat důležité informace, co nehodě předcházelo,“ vyzvala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Policisté uvítají svědectví, ale i záběry z palubních kamer. „Veškeré poznatky, které mohou napomoci řádnému objasnění věci, prosím směrujte na policejního komisaře, mobilní telefon 606 746 696. Lze využít také bezplatnou linku 158, nebo sdělit informace policistům na nejbližší policejní služebně,“ dodala Štětínská. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz