Neuvěřitelné, že jak řidička, tak i její dva malí synové vyvázli z nehody jen s...

Neuvěřitelné, že jak řidička, tak i její dva malí synové vyvázli z nehody jen s lehkým zraněním. (14. ledna 2014) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidičku oslnilo slunce, auto s dvěma dětmi smetla na přejezdu drezína

  • 167
Mnoho nechybělo a pondělní nehoda osobního auta s drezínou na Novojičínsku skončila tragédií. Řidička, která převážela dva malé syny, přehlédla před přejezdem stopku, údajně byla oslněna sluncem. Z děsivě vypadajících trosek auta však hasiči všechny vytáhli nepříliš zraněné.

Nehoda se stala krátce po osmé hodině ranní na železničním přejezdu v Loučkách u Oder. "Šestadvacetiletá žena v peugeotu vjela na přejezd, přičemž nezastavila před stopkou," uvedl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes. Jak řidička později řekla, byla oslněna sluncem, proto nezastavila.

Bohužel se na koleje dostala právě v okamžiku, kdy stejným místem projížděla drezína. "Auto zůstalo zapasováno v úzké škvíře mezi drezínou a nástupištěm železniční stanice," popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela. Hasiči museli z trosek vyprostit řidičku, poté i dva chlapce ve věku tři roky a šest měsíců, které žena převážela.

Z trosek s lehkým zraněním

"Byli jsme připraveni na nejhorší. Jaké bylo naše překvapení, když s námi žena komunikovala a její zranění nevypadala nijak vážně," poznamenal velitel hasičského zásahu z Bílovce.

Na místo přijely tři sanitky ze stanovišť ve Fulneku, Vítkova a Nového Jičína.

"Ve vraku vozidla zůstala zaklíněná žena, kterou bylo nutno vyprostit. Pacientka byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. Utrpěla středně těžké poranění nohy," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

Hoši vyvázli z nehody s drobnými poraněními. "Všechny jsme převezli do novojičínské nemocnice," dodal Humpl. 

Drážní inspekce uvedla, že přejezd je zabezpečen jen výstražnými kříži se stopkou, zvukové a světelné znamení chybí. Celková škoda na drezíně a automobilu byla předběžně stanovena na devadesát tisíc korun.

Trať mezi Suchdolem nad Odrou a Vítkovem byla uzavřená do 11:10 hodin.