ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Na muži vzplálo při grilování oblečení, oheň mu popálil 80 procent těla

  • 57
Velká dávka nepozornost zřejmě stojí za tragédií, která se stala v sobotu večer v Krnově. Při grilování tam na 57letém muži vzplál oděv. Plameny jej téměř celého popálily. Napomohlo jim přitom to, že oblečení měl potřísněné hořlavinou.

K hořícímu muži vyjížděli záchranáři do Krnova před 21. hodinou. 

„Na sedmapadesátiletém muži vzplál při grilování oděv potřísněný hořlavou látkou. Pomoc před příjezdem záchranářů poskytovali svědkové události, kteří oblečení uhasili,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Pacient podle Humpla utrpěl rozsáhlé popáleniny třetího stupně v oblasti hlavy, hrudníku, břicha, zad, rukou i nohou. „Popáleniny byly na přibližně 80 procentech tělního povrchu,“ doplnil záchranář.

Posádky záchranné služby zajistily žilní vstupy, uvedly pacienta do umělého spánku a převedly jej na přístrojem řízenou ventilaci. Postaraly se rovněž o prvotní ošetření popálených ploch těla. 

„Muž byl následně letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava a předán do péče týmu popáleninového centra,“ dodal Humpl.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz