Na D1 u Bílova na Novojičínsku narazila dodávka do sypače (6. února 2021)

Na D1 u Bílova na Novojičínsku narazila dodávka do sypače (6. února 2021) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Dodávka na dálnici D1 narazila do sypače, její řidič se zranil

  • 7
K nehodě dodávky a sypače došlo v sobotu brzy ráno u Bílova na Novojičínsku. Řidič dodávky skončil v nemocnici. Moravskoslezští hasiči také vyjížděli k rozsáhlému požáru rodinného domu v Malé Morávce. Škoda je 1,5 milionu korun.

Nehoda dodávky a sypače se stala před půl pátou ráno na 335. kilometru dálnice D1 u Bílova na Novojičínsku ve směru do Ostravy.

„Dodávka narazila zezadu do sypače. Řidič sypače byl bez zranění, ale řidiče dodávky jsme vyprostili hydraulickými nástroji,“ popsal mluvčí Moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

„Muže jsme přepravili s poraněním ruky a nohy do Fakultní nemocnice Ostrava,“ řekl iDNES.cz mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že zraněný byl při vědomí a mimo ohrožení života. 

Náraz sypači poškodil hydraulickou soustavu a na silnici vytekl olej. „Zasypali jsme jej sorbentem a pomohli naložit dodávku k odtahu. O sypač se postarala správa dálnic,“ dodal Kozák s tím, že provoz dálnice byl v průběhu zásahu hasičů sveden do jednoho pruhu.

Dům hasilo devět jednotek, škoda je 1,5 milionu

Hasiči v sobotu v noci museli jet také k rozsáhlejšímu požáru rodinného domu v Malé Morávce na Bruntálsku. Hořel dům o půdorysu 20x10 metrů s plechovou střechou. 

Požár dostali hasiči ohlášen čtyřicet minut po půlnoci. Na místo dorazilo postupně devět jednotek. Kvůli jejich vyššímu počtu byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

„Po příjezdu na místo události se střecha objektu nacházela zcela v plamenech. Požár zasáhl půdní prostor domu a šířil se dále do obytných místností,“ popsal mluvčí Jakub Kozák s tím, že hasiči k likvidaci postupně nasadili šest vodních proudů a zasahovali v dýchací technice.

Při události nebyl nikdo zraněný.

Požár se podařilo lokalizovat, tedy zabránit dalšímu šíření, krátce po půl třetí ráno. „Předběžná výše škody byla odhadnuta na 1,5 milionu,“ upozornil Kozák s tím, že výše se ještě může změnit, protože v sobotu budou na místě vyšetřovatelé, kteří se budou mimo jiné zabývat i tím, proč začalo hořet.

V Malé Morávce shořel rodinný dům

V Malé Morávce shořel rodinný dům

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz