Náraz osobní auto sešrotoval, řidič na místě zemřel. (11. prosince 2018)

Náraz osobní auto sešrotoval, řidič na místě zemřel. (11. prosince 2018) | foto: PČR

Mladý řidič vyjel do sněhu v letních gumách, zemřel po střetu s kamionem

  • 380
Osmnáctiletý šofér BMW 318 zemřel ráno v Havířově. Na kluzké silnici náhle přejel do protisměru a srazil se s nákladním vozem. Policie zjišťuje, zda na nehodu měla vliv skutečnost, že auto nemělo zimní gumy.

Čerstvě plnoletý řidič vyjel s letními pneumatikami na autě, přestože cesty na Karvinsku přes noc pokryla slabá vrstva sněhu a teplota se pohybovala kolem bodu mrazu.

Jel ve směru od Ostravy na Horní Suchou. Před osmou ráno na ulici Vodní zatím z neznámých příčin přejel do protisměru a narazil do nákladního auta, které řídil sedmačtyřicetiletý muž.

Řidiče BMW museli hasiči z auta vyprošťovat pomocí hydraulických nástrojů a páteřní desky. 

„Vyprošťovací speciál Bizon nemusel být nakonec využit, protože zástupci přepravní firmy se ve spolupráci s hasiči podařilo havarovaným nákladním autem popojet,“ vysvětlil krajský mluvčí hasičů Petr Kůdela. 

Mladík po střetu na místě zemřel, druhý šofér vyvázl bez zranění.

„Policisté u sedmačtyřicetiletého muže provedli zkoušky na přítomnost alkoholu i návykových látek, obě byly negativní,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Šoférovi nákladního automobilu DAF poskytl na místě psychickou pomoc intervent hasičského záchranného sboru. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz