ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Státní zástupkyně zřejmě bourala opilá. V minulosti dostala kárný trest

  • 10
Ostravská policie vyšetřuje nehodu čtyřiapadesátileté ženy, která v Ostravě-Koblově minulý týden havarovala opilá a zranila sebe a řidičku protijedoucího vozu. Dechová zkouška prokázala, že v krvi měla asi tři promile alkoholu. Podle důvěryhodných zdrojů byla viníkem nehody ostravská krajská státní zástupkyně Petra Tittková.

Nehoda se stala minulý týden v ostravské části Koblov. Zranění utrpěla státní zástupkyně a řidička vozu, se kterým se srazila. „Čtyřiapadesátiletá řidička osobního vozidla je důvodně podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Příčiny a okolnosti nehody jsou v současné době v šetření. Věc bude řešena podle platných právních norem. Řidičský průkaz ženě byl zadržen na místě události,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viačková.

Náměstkyně ostravského krajského státního zástupce Dana Masná řekla, že nehodou se nyní zabývá příslušné okresní státní zastupitelství. „Nehoda tak nespadá do naší příslušnosti,“ podotkla. 

Dodala, že nadřízení budou postupovat v souladu se zákonem. Pokud je obviněn státní zástupce podle zákona o státním zastupitelství, může být dočasně zproštěn výkonu své funkce. V případě pravomocného odsouzení pak může být ministrem i odvolán.

Pod vlivem alkoholu Tittková podle policie bourala i v roce 2004. I tehdy měla v krvi asi tři promile alkoholu. Před budovou zastupitelství v centru Ostravy zlomila dopravní značku a narazila do dvou služebních vozů policie. 

Policie případ uzavřela, aniž vznesla obvinění. Žena dostala kárný trest. V aktuální věci se zatím státní zástupkyni nepodařilo kontaktovat, nebere telefon. 

,