(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie ČR Trutnov

Náklaďák při předjíždění zavadil o moped, motocyklista po pádu zemřel

  • 4
Policie vyšetřuje okolnosti čtvrteční tragické nehody, která se stala v Šenově. Nákladní vůz tam předjížděl moped a při manévru o něj zavadil. Sedmašedesátiletý motocyklista po pádu podlehl vážným zraněním. Kriminalisté žádají o pomoc svědky.

Nehoda se stala krátce po půl jedenácté dopoledne v katastru obce Šenov na velmi frekventované Rudné ulici.

„Sedmačtyřicetiletý muž řídil nákladní vůz značky Renault ve směru od Havířova na Ostravu,“ přiblížila krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Když však náklaďák předjížděl pomaleji jedoucí moped Jawa 50 M, tak si zřejmě muž za volantem počínal velmi neopatrně a velikostně značně rozdílná vozidla se střetla. Při pádu z malého motocyklu utrpěl sedmašedesátiletý muž velmi těžká zranění, kterým později podlehl.

Šofér náklaďáku je nyní podezřelý z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Na silnicích v kraji se letos umírá více

Policisté, kteří událost vyšetřují, žádají svědky nehody, aby se ozvali na linku 158.

Bilance smrtelných následků dopravních nehod v moravskoslezském kraji je letos znatelně horší než loni. Jak policie uvedla, letos zde zemřelo patnáct lidí, loni to ve stejném období bylo jedenáct. Z těchto obětí byli tři motorkáři, přičemž loni nepřišel o život ani jeden motocyklista.

„Nejtragičtějším týdnem letošního roku na silnicích v kraji byl třetí dubnový od 16.do 22. dubna, kdy zemřelo pět osob,“ konstatovala Holčáková.