ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS MSK

Záchranná služba zasahovala na Bruntálsku, muže vážně zranil padající strom

  • 0
V sobotu dopoledne zasahovaly posádky Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje u vážného úrazu na Bruntálsku. Padající strom zranil pracovníka v lese, informoval o tom tiskový mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Krajské zdravotnické operační středisko přijalo zprávu o zraněném pracovníkovi prostřednictvím tísňové linky před desátou hodinou. Incident se stal poblíž obce Staré Město u Bruntálu. K zásahu vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy a vyjel nejbližší pozemní zdravotnický tým.

Pětapadesátiletý muž, který se nalézal ve svažitém terénu, zůstal po úrazu při vědomí. Zasahující lékař však u něj zjistil vážná vícečetná poranění, a to v oblasti pánve, dolních a horní končetiny. Pacientovi byly nitrožilně podány potřebné léky, záchranáři jej zajistili dlahami, pánevním pásem a uložili do podtlakové matrace. Po dalších úkonech byl vrtulníkem transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz