(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS MSK

Motocyklistu po nárazu do domu oživovali skoro hodinu, nehodu nepřežil

  • 15
Ani rychlá pomoc zdravotníků nezachránila život motorkáři, který v obci nedaleko Rýmařova havaroval se svým strojem do domu u silnice. Cestou vrtulníkem do nemocnice mu začal selhávat oběh a ani po pětačtyřiceti minutách oživování se jej nepodařilo přivést zpět k životu.

Motocyklista havaroval v Ondřejově na Bruntálsku kolem sobotní 17. hodiny.

„Když záchranářské týmy dorazily na místo, muž byl v bezvědomí a v kritickém stavu. Při jízdě na svém stroji narazil do budovy. Přivodil si mnohočetná poranění a jeho stav se rychle zhoršoval,“ přiblížil mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři muže naložili do vrtulníku, avšak během letu do ostravské fakultní nemocnice mu začal selhávat krevní oběh. „Posádka zahájila resuscitaci, která však nebyla úspěšná a zasahující lékař musel po tři čtvrtě hodinovém úsilí konstatovat smrt pacienta,“ doplnil.

Zhruba o půl hodiny dřív se taktéž poblíž Rýmařova vážně zranil jiný motorkář. Osmapadesátiletý muž spadl v obci Janovice spolu se strojem z mostu do potoka. „Měl těžká zranění v oblasti rukou a nohou,“ uvedl Humpl.

Vrtulník ostravské záchranky původně letěl na pomoc právě jemu, avšak po přijetí oznámení o druhé kolizi, jejíž aktér byl v přímém ohrožení života, dispečeři stroj odklonili k této vážnější události. „O transport původního pacienta do nemocnice požádali letecké záchranáře z Olomouce,“ doplnil Humpl.

První nehoda se stala poblíž Janovic, druhá u Ondřejova.

První nehoda se stala poblíž Janovic, druhá u Ondřejova.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz