ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Karel Pešek, MF DNES

Desítky Ostravanů se bouřily kvůli zavíračce v pivnici, zasáhli těžkooděnci

  • 216
Speciální pořádková jednotka i policisté z obvodního oddělení zasahovali v sobotu v noci před pivnicí v Ostravě-Jihu, kde asi padesát lidí rušilo noční klid. Nelíbilo se jim uzavření pohostinství kvůli novým protipandemickým opatřením.

Po příjezdu policie se lidé postupně rozešli. Nikdo nebyl zraněn ani zadržen a nevznikly žádné škody na majetku. Na událost upozornil magazín Patriot.

Oznámení o události policie dostala po třiadvacáté hodině. „Lidem se nelíbilo, že se pivnice zavřela a museli ji opustit,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Omezení otvírací doby restaurací mezi třiadvacátou a osmou hodinou v celém Moravskoslezském kraji vyhlásili v pátek hygienici. Jde o jedno z mimořádných opatření, která hygienici zdůvodnili epidemiologickou situací.

Na místě bylo podle svědka přes sto policistů

Jeden ze svědků magazínu Patriot řekl, že u restaurace napočítal 27 policejních aut. „Přijeli těžkooděnci, policisté se psy, městští strážníci. Bylo tu přes sto policistů,“ uvedl svědek.

Policie podle Viačkové dostala oznámení, že se na místě pohybuje zhruba padesát lidí a dělají výtržnosti, proto na místo vyslala adekvátní počet policistů. Jejich počet neuvedla.

„Při takovémto typu události se na místo prioritně posílají policisté, kteří jsou na tyto zásahy vycvičeni,“ řekla mluvčí.

,