Mladík se na mokru řítil se sjetými pneumatikami. Zranil čtyři kamarády

  • 19
V Ostravě-Staré Bělé naboural osmnáctiletý řidič s BMW plným svých vrstevníků. Všichni utrpěli zranění, nejhůř dopadla osmnáctiletá dívka, která byla v ohrožení života.

Nehoda se stala v úterý přibližně ve tři čtvrtě na šest večer v Mitrovické ulici.

„Osmnáctiletý řidič při jízdě na mokré vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění zatáčky uvedl vůz do smyku. Vyjel přes protisměrnou část vozovky a narazil do ostění rodinného domu a sloupu,“ uvedla mluvčí ostravských policistů Gabriela Holčáková. Podotkla, že auto mělo sjeté pneumatiky.

Při nehodě se zranili čtyři spolujezdci ve věku od sedmnácti do dvaceti let. Osmnáctiletá dívka utrpěla vážná poranění, jejichž léčení pravděpodobně potrvá déle než šest týdnů.

„Po nehodě byla v bezvědomí a v ohrožení života. Zasahující lékař u ní zjistil poranění hlavy a hrudníku. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji posádka transportovala do Fakultní nemocnice v Ostravě. Další tři cestující z havarovaného vozidla utrpěli poranění středně těžká nebo lehká, všichni byli následně předáni na úrazové ambulanci ostravské Městské nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Policisté osmnáctiletému řidiči zadrželi řidičský průkaz. Pod vlivem alkoholu mladík nebyl.

„K objasnění okolností události jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ popsala Holčáková. Dodala, že policisté přivítají případné informace svědků na lince 158.