Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Mladá žena brala v obchoďácích kabelky z košíků, nakradla za sto tisíc

  • 9
Celkem šest žen okradla v nákupních centrech teprve jednadvacetiletá žena z Ostravy. Pokaždé využila nepozornosti zákaznic a v nestřeženém okamžiku se zmocnila jejich kabelek odložených v nákupních košících. Zmocnila se tak i platebních karet, z nichž následně vybírala peníze.

Zlodějka si takto počínala od října loňského roku do letošního ledna. Třikrát tak učinila v Olomouci, dvakrát v Hranicích na Moravě a jednou v Novém Jičíně.

V jednom případě také chtěla odejít z obchodu bez zaplacení se zbožím v nákupním koši. „U vstupu do prodejny na ni čekal její komplic. Přiblížil se tak, aby se otevřel vstup do obchodu, kterým vyvezli vozík ven, aniž by zboží zaplatili,“ přiblížil mluvčí novojičínských policistů Petr Gřes.

„Jejich počínání si však všimly prodavačky. Zlodějské duo se tak dalo na útěk. Vozík nechali na místě a rychle nasedli do auta Volkswagen Passat a odjeli pryč,“ pokračoval Gřes.

Ke zlodějce policii nakonec dovedly poznatky z jednotlivých případů. S její identifikací pomohly také záběry bezpečnostních kamer jak v prodejnách, tak u bankomatů, ze kterých vybírala peníze z odcizených platebních karet.

„Případy jsou nadále ve stádiu vyšetřování novojičínských kriminalistů. Škoda, kterou dotyčná odcizením kabelek s penězi, platebními kartami a osobními věcmi způsobila, dosáhla téměř sto tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí.

Dodává, že nešlo o případy, kdy příležitost dělá zloděje. „Zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že žena tak jednala zcela záměrně. Opakovaně využila krátkodobé nepozornosti slušných nakupujících k tomu, aby je mohla okrást,“ dodal Gřes.

Aby byli nakupující obezřetní, policisté připomínají pravidelnými kampaněmi. „Za připomenutí stojí preventivní kampaně Obezřetnost se vyplatí, Kdo s Koho, Auto není trezor a další,“ poznamenal Gřes.