Česká Miss World 2014 Tereza Skoumalová (29. března 2014)

Česká Miss World 2014 Tereza Skoumalová (29. března 2014) | foto:  Milan Bureš, MAFRA

Česká Miss World studuje zahradnictví a sní o vlastní ekofarmě

  • 1
Nová Česká Miss World Tereza Skoumalová pochází z Ostravy, kde také absolvovala Střední zahradnickou školu. Miluje sport a tanec, ale i přírodu a hlavně květiny. I proto by chtěla mít vlastní ekofarmu. Po finálovém večeru uvěřila, že sny se plní, a tak doufá, že vyjde i ten o farmě.

Rodačka z Ostravy Tereza Skoumalová vystudovala bakalářské studium oboru zahradnictví na České zemědělské univerzitě v Praze, a tam také pokračuje v magisterském studiu oboru produkční zahradnictví. K přírodě ji to prostě táhne.

"Mým snem je mít jednou vlastní ekofarmu," říká třiadvacetiletá dívka. Za sebou má už ale i několik zkušeností s modelingem a soutěžemi krásy. V sobotu jí ale odborná porota národní soutěže Česká Miss udělila titul Česká Miss World 2014, což její dosavadní život nejspíš převrátí.

"Titul mi možná změní život. Věřím ale, že nezmění mě a moje hodnoty. Nepočítám s výměnou partnera. Budu řešit, jak půjde skloubit studium s novými povinnostmi, ale určitě se ho nechci vzdát. Sny jsou sny, a jak je vidět, některé se i plní, takže stále doufám, že si splním i ten o ekofarmě," líčí Skoumalová.

Do soutěže krásy ji přihlásil přítel, a to, že měla vítězství na dosah, ale stala se první vicemiss, ji nemrzí. "Finálový večer jsem si strašně užívala, nervozita přišla pouze při prvním vstupu na pódium. V titul jsem opravdu nevěřila, proto mě druhé místo nemrzí ani trochu. Mám obrovskou radost," líčí.

Ačkoli už čtyři roky studuje a bydlí v Praze, do rodného města se ráda vrací. "Ostravu miluji. Mám tam rodiče a stále i svůj dětský pokojíček, mám se tedy kam vracet," dodává.