Na první pohled bylo zřejmé, jakým způsobem se téměř 90letá seniorka do restaurace dostala. | foto: Městská policie Ostrava

Do hospody se vloupala sekerou skoro devadesátiletá žena, šla pro cigarety

  • 66
Ne právě typickou zlodějku dopadli při činu ostravští strážníci, kteří prověřovali vloupání do jedné z restaurací. K jejich překvapení uvnitř objevili bezmála devadesátiletou ženu.

Na vloupání upozornil hlídku městských policistů minulý pátek po třinácté hodině zvuk alarmu, který vycházel z restaurace v ostravské části Zábřeh.

„Strážníci se rozhodli situaci prověřit, jestli nedošlo k násilnému vniknutí do restaurace. Na místě zjistili, že objekt vykazuje známky násilného vniknutí. Hned u vstupní branky totiž zaznamenali poškozené ocelové lanko,“ přiblížil mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů.

Hlídka následně objevila rozbité skleněné výplně vstupních dveří, poškozené dveřní kování a vypáčené okno. „Na parapetu tohoto okna ležela sekera,“ dodal mluvčí.

Strážníci si všimli, že se uvnitř někdo pohybuje, proto jej vyzvali, aby okamžitě vyšel ven.

„K jejich překvapení z restaurace vypáčeným oknem vylezla 87letá seniorka,“ konstatoval Machů.

Policistům sdělila, že se do restaurace vloupala jen proto, že chtěla cigarety. Strážníci dopadenou seniorku předali přivolané hlídce Policie České republiky.