Hledaný lupič během během přepadení ostravské herny.

Hledaný lupič během během přepadení ostravské herny. | foto: Policie ČR

Lupič útočí na ostravské herny. Někdy poděkuje a rozloučí se

  • 3
Ostravští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který má nejspíš na svědomí sérii loupežných přepadení, jež se odehrály během necelého měsíce v Ostravě - Hrabůvce. Útočník ozbrojený nožem při nich v několika hernách uloupil desítky tisíc korun.

"Kriminalisté prověřují několik loupeží, které mohl spáchat tentýž muž. Popis podezřelého a způsob provedení byl obdobný u několika případů, které se staly v době od 31. července do 22. srpna," řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policisté nyní zveřejnili záběry z bezpečnostních kamer, které lupiče zachytily. "Jde o přibližně pětadvacetiletého muže, který má vysokou velmi štíhlou až hubenou postavu a krátké blond vlasy. Tvář měl mírně zarostlou vousy pod nosem a na bradě," popsala lupiče Holčáková.

Loupeže se staly v noci, brzy ráno, ale jednou také odpoledne kolem 15. hodiny. Lupič postupoval pokaždé stejně: pohrozil barmankám nožem nebo jiným ostrým předmětem, jenž jim někdy také přiložil k tělu, a přinutil je odevzdat peníze. Získal tak postupně částky od sedmi do 74 tisíc korun.

Nepříliš obvyklé také je, že po některých loupežích přepadeným ženám poděkoval nebo při odchodu pozdravil.

Ostravští kriminalisté také nevylučují, že stejný muž loupil také v některém ze sousedních regionů, a spolupracují proto s tamními kriminalisty. "Dosud zjištěné informace nevylučují ani možnost, že podezřelý muž vycestoval do zahraničí, některé informace směřují také k jeho možnému pobytu v Německu," podotkla Holčáková.

"Žádáme občany, kteří mohou k případu podat jakékoliv informace nebo poznali muže na obrazových záznamech, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně," dodala mluvčí policie. Útočníkovi hrozí v případě zatčení až deset let vězení.