Namířené zbraně se hosté restaurace nezalekli. (Ilustrační snímek)

Namířené zbraně se hosté restaurace nezalekli. (Ilustrační snímek) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Lupič mířil hostům restaurace na hlavu pistolí, chtěl si vybavit byt

  • 9
Mladý lupič, který se rozhodl přepadnout restauraci v Kopřivnici, měl smůlu. Narazil na hosty, kteří se nezalekli namířené zbraně a odzbrojili ho. Povalený na zemi pak čekal na příjezd policie, která mu naměřila dvě promile alkoholu.

Vše se událo ve středu krátce po 18. hodině. "Nejprve si hosté restaurace mysleli, že je to legrace, ale když výhružně maskovaný lupič mířil zbraní jednomu a pak druhému na hlavu a požadoval jejich peníze, ztuhli," uvedl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Ke smůle zloděje ale hosté zachovali chladnou hlavu. "Poškození muži zjevně usoudili, že mají navrch. Využili okamžiku, kdy zamířil zbraň do volného prostoru a zbraň mu z ruky vytrhli," popsal mluvčí.

Jejich jednání bylo odvážné, vše ale dopadlo dobře. Lupiče povalili na zem a počkali do příjezdu policistů. Zadržený třiadvacetiletý muž skončil po incidentu v policejní cele. Je podezřelý ze spáchání zločinu loupeže, za který mu hrozí až deset let ve vězení.

"Podle něj to bylo zkratové jednání, kterého se dopustil v opilosti s téměř dvěma promile alkoholu. Získané peníze chtěl použít na nakoupení vybavení do nově získaného bytu," dodal Gřes.

Nikdo nebyl zraněn. Zbraň byla plynová, pachatel si ji koupil v internetovém bazaru.