Irská písničkářka Lisa Hannigan (na snímku) zavítá příští týden do Ostravy.

Irská písničkářka Lisa Hannigan (na snímku) zavítá příští týden do Ostravy. | foto: Colours of Ostrava

Špičky hudební scény v Ostravě. Přijede jazzman Porter a Lisa Hannigan

  • 0
Příští týden dorazí do Ostravy dva fenomenální hudebníci. Jedna z nejúspěšnějších současných irských písničkářek Lisa Hannigan a americký jazzový zpěvák Gregory Porter. Dva po sobě jdoucí dny se v sólových koncertech představí na pódiích klubů Cooltour a Gong.

Půjde o první dva koncerty ze série Solo Colours Concerts – připravované týmem festivalu Colours of Ostrava ve spolupráci se sdružením Dolní oblast Vítkovice.

Gregory Porter

Lisa Hannigan vystoupí ve čtvrtek v klubu Cooltour za doprovodu zpěváka a kytaristy Richie Egana. O den později do vítkovického Gongu přijede fenomenální Gregory Porter, který minulý týden vyprodal londýnskou Royal Albert Hall.

"Solo Colours koncerty nabízejí posluchačům interprety, kteří v krátké době vystoupili na vrchol světové hudební scény," láká na koncerty Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava.

Písničkářka zavítá do Ostravy podruhé

Lisa Hannigan dosud vydala dvě velmi úspěšná alba Sea Sew (2008) a Passenger (2011) a stala se tak jednou z nejvyhledávanějších světových písničkářek.

V roce 2007 přestala být doprovodnou zpěvačkou a muzikantkou Damiena Rice, v jehož kapele svou hudební kariéru odstartovala, a vydala se na sólovou dráhu.

Do Ostravy se vrací po vystoupení na festivalu Colours of Ostrava před dvěma lety.

"Ano, na vystoupení si pamatuju! Bylo neuvěřitelně horko a všichni jsme se topili v potu, ale ten dav nám to pomohl zvládnout. Skvělý festival," vyzpovídal ji dopředu tým Colours of Ostrava.

Americký jazzový zpěvák Gregory Porter je držitel několika nominací na cenu Grammy a fenomén současné hudební scény.

"Do Ostravy přinese oduševnělou a relaxující hudbu pro předvánoční odpočinek," říká Jiří Sedlák. Oba koncerty začínají ve 20 hodin.