Kus rámu okna, které útočník hodil po své oběti.

Kus rámu okna, které útočník hodil po své oběti. | foto: PČR

Kvůli lahvi alkoholu kamaráda škrtil, bil tyčí a hodil po něm okno

  • 1
Jednatřicetiletý muž brutálně napadl v rodinném domě v Brumovicích na Opavsku svého jednašedesátiletého známého. Důvodem byl spor alkohol. Zatímco starší muž skončil těžce zraněný v nemocnici, mladší ve vazbě.

"Muž v brzkých ranních hodinách fyzicky napadl staršího kamaráda, kterého oběma rukama držel pod krkem a škrtil ho, a to kvůli hádce o lahev alkoholu," popsal začátek incidentu z minulého týdne policejní mluvčí René Černohorský.

Když napadený vyběhl na dvůr domu, tak po něm agresivní muž hodil volně odložené dřevěné okno i se skleněnou výplní, vylíčil mluvčí.

To ale nebylo všechno. Alkoholem rozkurážený útočník svého známého nenechal na pokoji ani v okamžiku, kdy ležel na zemi. "Poté, co prchající muž spadl na zem, jej začal bít dřevěnou tyčí a k tomu jej ještě kopal," dodal policejní mluvčí.

S následky řádění opilého muže se bude napadený léčit minimálně měsíc.

"Utrpěl těžké zranění hlavy, hrudníku a končetin. Vzhledem ke způsobu napadení a cílení úderů jen náhodně nedošlo k závažnějšímu poranění," dodal Černohorský s tím, že útočník, kterému hrozí až pětiletý trest, skončil ve vazební věznici.