Ilustrační foto. Hledaný krokodýl by se ovšem tomu na fotografii měl velmi podobat. | foto: PČR

Zmizelý krokodýl svého chovatele i policii „vypekl“, našli ho ve sklepě

  • 90
Policisté našli zmizelého krokodýla, který utekl ostravskému chovateli v sobotu odpoledne. Majitel zvířete si myslel, že krokodýl zmizel ze zahrady rodinného domu, policisté ho však našli v úterý ve sklepě domu chovatele. Chov krokodýla, kterého koupil před čtyřmi lety na Olomoucku, navíc neměl nahlášen.

Od pondělního oznámení pročesávaly terén zhruba dvě desítky policistů ve spolupráci s deseti strážníky městské policie. 

Chovateli v Ostravě utekl metrový krokodýl. Dva dny nejedl, varuje policie

Prohledávaly okolí i zahrady rodinných domů.

„Majitele jednotlivých domů zároveň policisté informovali o dané situace a poučili je, co mají v případě nálezu krokodýla dělat,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Útěkem predátora se mohli policisté zabývat o dva dny dříve, kdyby chovatel neotálel s nahlášením jeho zmizení. Zhruba metr dlouhého krokodýla čelnatého totiž pohřešovali už od sobotního odpoledne.

Policisté budou pozdní oznámení s chovatelem řešit. Stejně jako to, že chov krokodýla neohlásil na příslušném úřadě. Laicky řečeno, že jej v Ostravě „nepřehlásil“.

Policisté od pondělí pročesávají okolí místa, odkud v sobotu utekl metrový krokodýl. (27.7.2021)

„Majitel jej zakoupil před čtyřmi lety od chovatele z Olomouckého kraje. Z dodaného dokumentu ke krokodýlovi vyplývá, že je načipovaný a má Registrační list exempláře ohroženého druhu živočicha. Potvrzení neboli certifikace byla vydána výkonným orgánem Krajským úřadem Olomouckého kraje. Důvod, proč nový majitel však v Ostravě o registru neučinil oznámení, nyní bude předmětem dalšího šetření,“ podotkla Michalíková.

Policisté také varovali veřejnost před tím, aby se krokodýla pokoušeli odchytit „na vlastní pěst“. S pátráním po predátorovi pomáhal policistům i odborník. 

,