Radek Štěpánek v Ostravě získal cenu pro Sportovce kraje 2012.

Radek Štěpánek v Ostravě získal cenu pro Sportovce kraje 2012. | foto: Reuters

Sportovcem kraje se stal tenista Radek Štěpánek, cenu daroval dětem

  • 0
Který z krajských sportovců loni nejvíc zabodoval u fanoušků i odborníků? Odpověď dalo vyhlášení Sportovce kraje 2012, které se konalo ve čtvrtek na Vysoké škole báňské. Kromě Radka Štěpánka ocenění získal napířklad i atlet Pavel Maslák. Do síně slávy vstoupil mořeplavec Richard Konkolski.

Výsledky

Hlavní kategorie
Radek Štěpánek (tenis)
Dospělí
Martin Baďura (plavání, KPS Ostrava)
Dalibor Carbol (paragliding, Beskydská škola létání)
Filip Gavlas (Škola teakwon-do Frýdek-Místek)
Družstva
1. SC WOOW Vítkovice (florbal, muži)
KVS Laguna Nový Jičín (plavání s ploutvemi, junioři)
Vítkovice Steel (hokej, starší dorost)
Junioři
Ondřej Bajger (stolní tenis, TJ Ostrava)
Petr Coufal (krasobruslení, LR Cosmetic Ostrava)
Lucie Materová (triatlon, Opava)
Handicapovaní sportovci
Pavel Děcký (sp. střelba, SSK Frenštát p.R.)
Ivan Karabec (st.tenis, SKST Baník Havířov)
Markéta Sidková (lukostřelba, LOTJ Ostrava-Mariánské Hory)
Trenéři a cvičitelé
Vítězslav Hartmann (plavání, KPS Ostrava)
Daniela Kurečková (gymnastika, TJ Sokol Opava)
Radomír Mrázek (florbal 1. SC WOOW Vítkovice)

"Má za sebou životní úspěch, loni výrazně přispěl k vítězství českých tenistů v Davisově poháru," zdůvodnili členové komise složené ze zástupců Krajské organizace ČSTV, krajského úřadu a médií výběr karvinského rodáka.

Štěpánek vyhrál v hlasování fanoušků prostřednictvím SMS, mezi čtenáři iDNES dostal nejvíce hlasů atlet Pavel Maslák. Proto měli konečné slovo členové hodnotící komise.

Vyhlášení výsledků bylo ve čtvrtek v aule Vysoké školy báňské v Ostravě. Ceny pro Radka Štěpánka, mimo jiné šek na sportovní vybavení za 10 000 korun, převzal tenistův otec Vlastimil.

"Radek cenu věnuje Dětskému domovu SRDCE v Karviné," oznámil Vlastimil Štěpánek.

Organizátoři vyhlásili v dalších kategoriích nejlepší sportovce působící v oddílech Moravskoslezského kraje. Bez udání pořadí pětici dospělých, družstev, trenérů a cvičitelů, osmičku juniorů a tři handicapované sportovce.

Objevem roku je lyžařka Kateřina Pauláthová z Havířova. Do síně slávy vstoupil mořeplavec Richard Konkolski, první člověk, který sám třikrát obeplul zeměkouli.

 "Je to pro mě ohromné ocenění, velmi si toho vážím a beru to jako ocenění všech lidí tady, kteří mě vždy podporovali," řekl Richard Konkolski, který i s manžekou přiletěl z amerického Newportu, kde dnes žije. "A je to pro mě i takové uzavření kruhu. Tady jsem začínal, tady to je můj kraj."

Cenu hejtmana získala horolezecká expedice Lhotse 2012, kterou vedl Leopold Sulovský. Dva členové expedice, Radovan Marek a Milan Sedláček vystoupali na čtvrtou nejvyšší horu světa, která měří 8 516 metrů. Sedláček bohužel cestou dolů zahynul.