Trojice kradla v prodejnách elektra i jinde, žena strkala zboží do kočárku

  • 21
Policisté obvinili dva muže a jednu ženu, kteří kradli zboží zejména v prodejnách elektra i v dalších obchodech na Ostravsku a Opavsku. Lup skrývali pod bundou, ale i v kočárku.

Vyšetřovatelé odhalili celkem dvě desítky případů, na kterých se podílela trojice pachatelů. 

Šestatřicetileté ženě z Ostravy například připisují několik krádeží z přelomu roku v prodejnách elektra. Kradla notebooky či fotoaparát. „Většinou si je schovávala pod bundu, či do příruční tašky. Posloužil jí také kočárek, do kterého před prodejci ukryla notebook,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Žena podle policistů kradla i ve specializované prodejně pro dům a zahradu či společně s komplicem v krejčovském salonu. Pachatelka celkově způsobila škodu za 200 tisíc korun. Jednu z krádeží v prodejně elektroniky zachytily kamery.

Kamerové záznamy ulehčily vyšetřovatelům práci také v případě dvojice mužů.

A to opět v prodejně s elektronikou. Na záběrech, které dali policisté k dispozici médiím, jde vidět, jak se jeden z pachatelů snaží zabavit prodejce, zatímco druhý si plní tašku zbožím. Oba muži byli obviněni.

Muž, který na zveřejněném videu převážně postává u pokladny, má navíc podle vyšetřovatelů na svědomí i několik vloupání do kanceláří různých společností. Policisté mu přičítají škodu za 170 tisíc korun. 

Dotyčným, kteří se ke krádežím přiznali, hrozí až tříleté vězení.