(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Krnovské koupaliště bude hotové později. Opravy zbrzdila podzemní voda

  • 0
Kvůli vysoké hladině podzemní vody bude krnovské koupaliště hotové o měsíc později, zpomalení stavby ze začátku roku se nepodařilo dohnat. První návštěvníci si vodní areál užijí na přelomu července a srpna.

„Předpokládáme, že bazény začneme napouštět v druhé polovině července. Následovat bude stabilizace a chemizace vody a odběr vzorků. Pokud se hygiena vyjádří kladně, bude koupaliště otevřeno ve zkušebním provozu. Jelikož to bude v pozdějším termínu, nebudeme pro letošek upravovat ceník vstupného,“ uvedl místostarosta Krnova Michal Brunclík.

Podle mluvčí radnice Dity Círové by zkušební provoz mohl začít na přelomu prázdnin. Momentálně v areálu vrcholí montáž technologií, toboganu a pergoly, sázejí se stromy, vzniká nové dětské hřiště, připravuje se pokládka dlažby a dokončuje nová vodovodní přípojka.

Původně mělo být hotovo do konce června, stavbu však zbrzdilo nečekané množství podzemní vody. „Odčerpávání a umělé snižování hladiny podpovrchové vody probíhalo bezmála tři měsíce, což zapříčinilo změnu harmonogramu navazujících prací,“ upřesnila vedoucí odboru veřejných zakázek Klára Hazuchová. 

Rekonstrukce koupaliště zahrnovala opravu původní bazénové vany, novou bazénovou technologii, atrakce i nový dětský bazén. Smluvní cena činí 39 milionů korun, město pak se zhotovitelem uzavřelo šest dodatků v celkové výši 3,7 milionu korun bez DPH.

„Dodatky se týkaly například přípravy odčerpání vody z výkopu, rekonstrukce vodovodu ze studny, bourání původních železobetonových šachet a staticky nevyhovující železobetonové stěny bazénové vany nebo těsnění prostupů přes betonové stěny proti tlakové vodě,“ upřesnila krnovská mluvčí Dita Círová.