ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Colours of Ostrava

Živý koncert pro šestašedesát diváků ukončí půst Janáčkovy filharmonie

  • 1
Po sérii úspěšných koncertů online se ve čtvrtek představí Janáčkova filharmonie Ostrava ve svém prvním živém koncertu pro veřejnost po pauze vynucené pandemií koronaviru. Po dvouměsíční přestávce jej exkluzivně nabídne omezenému počtu diváků, další budou mít možnost sledovat ostravské filharmoniky přes internet.

„Díky určitému rozvolnění restrikcí můžeme na čtvrtečním koncertě alespoň části našeho publika poskytnout autentický a nenahraditelný zážitek z živého vystoupení,“ uvádí Jan Žemla, ředitel Janáčkovy filharmonie Ostrava.

Na symbolickém koncertě pro šestašedesát diváků zahrají violoncellista a koncertní mistr Jiří Hanousek, jeho kolega Lukáš Novotný, houslistka Lenka Hejnešová a klavíristka Eliška Novotná. 

Podle Žemly se filharmonici do podobných aktivit zapojují s velkou chutí a bez nároků na odměny. Tentokráte nastudovali skladby Händela, Haydna a Beethovena.

„Proč šestašedesát diváků? Je to symbolické číslo související s naší aktuální šestašedesátou sezonou a také jej ovlivnila hygienická opatření,“ poznamenala Petra Javůrková, vedoucí marketingu filharmonie.

„Před i během koncertu budou samozřejmě dodržována všechna hygienická opatření. V orientaci pomohou návštěvníkům koncertu cedule s instrukcemi, které budou umístěny ve vestibulu i ve foyeru před sálem Domu kultury města Ostravy,“ uvedla mluvčí filharmonie Jana Knižátková. 

Vstupenky za sto korun je možno zakoupit přes internet anebo poblíž pokladny Domu kultury města Ostravy v takzvaném Janáček Pointu.