ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS OLK

Trosky spadlého větroně na Bruntálsku prozkoumají odborníci. Pilot zemřel

  • 1
Policisté již ukončili vyšetřování na místě sobotního tragického pádu bezmotorového větroně, který se ze zatím neznámých příčin zřítil v obci Mnichov na Bruntálsku. Pád nepřežil čtyřiašedesátiletý cizinec, u něhož byla nařízena soudní pitva.

Najít se podařilo převážnou většinu trosek letadla, které prozkoumají odborníci. Sdělila to policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

„Policisté v tuto chvíli spolupracují s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Policisté zjišťují další okolnosti této tragické události. Příčinu úmrtí pilota určí nařízená soudní pitva,“ uvedla mluvčí. Zajištěné trosky větroně budou zkoumat právě odborníci z ústavu.

Větroň vzlétl v sobotu dopoledne z letiště v Mikulovicích v Olomouckém kraji. Po jedné hodině odpolední ale letadlo z dosud nezjištěných příčin havarovalo na Bruntálsku. Zranění pilota bylo neslučitelné se životem a muž zemřel na místě. Oblast poté prohledával policejní vrtulník a hledaly se trosky větroně.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz