Odsouzený muž si trest odpracovával v jízdárně, klubu ukradl pět sedel

  • 16
Soudem nařízené obecně prospěšné práce se u dvaatřicetiletého muže z Ostravy minuly účinkem. Trest si měl odpracovat v jezdeckém klubu, místo aby mu však pomáhal, okradl ho o pět sedel. Policisté muže zadrželi, když se je chystal prodat.

Prospěšné práce měl třicátník soudem nařízeny za předchozí majetkovou trestnou činnost. V ostravském jezdeckém klubu měl za úkol starat se o technickou údržbu. Klub okradl o sedla za více než 200 tisíc korun.

Policisté, kterým byla krádež na konci října nahlášena, se brzy dostali zloději na stopu. Zároveň spolupracovali s ženou, které kradená sedla nabízel přes internetový portál za zlomkové ceny. 

Žena si se zlodějem domluvila schůzku v Brně a policisté na něj připravili léčku. 

„Ostravští kriminalisté ve spolupráci s brněnskými kolegy na parkovišti před jedním ze supermarketů zadrželi podezřelého muže, který měl v autě pět kusů kradených jezdeckých sedel. Ty byly zajištěny a budou vráceny zpět majitelům,“ podotkla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dopadený zloděj se k činu přiznal. Krádeží prý chtěl řešit velké dluhy, které jej zatěžovaly. „U výslechu uvedl, že svého jednání lituje,“ dodala Michalíková.

I proto, že se muž krádeže dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu až osmileté vězení.