Lucie Kempná u krásné, byť rezavé Tatry 87.

Lucie Kempná u krásné, byť rezavé Tatry 87. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

I vraky starých tatřiček nadchnou. Kopřivnické muzeum tři vystavuje

  • 4
Nejen nablýskané v takřka dokonalém stavu, ale i rezavé a potřebné stovek hodin práce nadchnou vozy Tatra většinu motoristických nadšenců. Technické muzeum Tatra v Kopřivnici na Novojičínsku proto expozici doplnilo třemi kusy zdánlivých vraků unikátních starých tatřiček.

Výstavu Zpět aneb putování za vraky hostí Technické muzeum Tatra v Kopřivnici. Prezentované velkoformátové fotografie Vladimíra Cettla zachycují rozkládající se automobily. "Myšlenka vznikla u Vladimíra Cettla, my jsme udělali expozici, která snímky dokresluje," uvedla kurátorka výstavy Lucie Kempná.

S kolegy v muzeu vytvořila prostor připomínající stodolu, ve kterém jsou umístěny tři dosud nerestaurované vozy značky Tatra. "Všechny tři vraky jsou od soukromých sběratelů a v budoucnu je čeká renovace. Přemístit je nebylo jednoduché, jsou nepojízdné. Pomáhalo hodně lidí. Ale výsledek, myslím, stojí za to," řekla Kempná.

Netradiční výstava bude k vidění v rámci stálé expozice Technického muzea až do 28. března. Polovina z 30 vystavených fotografií je věnována tatrovkám.

Lucie Kempná v muzeu v Kopřivnici před fotografiemi vraků.

Lucie Kempná v muzeu v Kopřivnici před fotografiemi vraků.