Ve středu ráno najel nákladní vůz zezadu do kolony stojících aut. Po nehodě je pět zraněných, mezi nimi jsou i děti. | foto: ZZS MSK

Do kolony v Třinci naboural náklaďák, desetiletý chlapec byl v bezvědomí

  • 14
V třinecké části Nebory narazil dopoledne polský nákladní vůz do kolony stojících aut. Na místě bylo podle aktuálních informací pět zraněných, z toho jedno dítě vážně.

Nehoda se stala kolem desáté hodiny. Do kolony aut stojících u výjezdu na Ropici narazil nákladní vůz. Podle informací záchranářů bylo zraněno pět lidí. 

„Nejvážnější byl stav desetiletého chlapce. Nalézal se v bezvědomí a přímém ohrožení života. Lékař u něj zjistil poranění hlavy a mozku,“ uvedl krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Pro chlapce přiletěl vrtulník a transportoval jej do ostravské Fakultní nemocnice. V nemocnici v současnosti bojuje o život. „Je v umělém spánku, jeho stav je kritický,“ uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. 

Další, dvanáctileté dítě bylo zraněno lehce a záchranáři jej převezli do nemocnice v Českém Těšíně.

Kromě nich lékaři ošetřovali dva dospělé muže a ženu. 

„Utrpěli středně těžká a lehké poranění v oblasti hlavy nebo páteře. Byli při vědomí a mimo ohrožení života,“ dodal Humpl. 

Příčina nehody zatím není známa. „V tuto chvíli jsme zatím vyloučili vliv alkoholu. Dechová zkouška řidiče nákladního vozidla byla negativní,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Hasiči museli z palivové nádrže polského kamionu přečerpávat zhruba 600 litrů nafty do náhradního tahače. Provoz se podařilo zcela obnovit až před 17. hodinou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz