Zdrogovaný řidič ohrožoval ostatní. V protisměru jel i na kruhovém objezdu

  • 19
Desítky lidí ohrozil pětatřicetiletý šofér, když ujížděl v kradeném autě policistům. Velkou část jízdy strávil v protisměru, opačně projel i kruhový objezd. To vše pod vlivem drog.

Muž policistům začal ujíždět minulý čtvrtek v Ostravě. Při nebezpečné jízdě mezi krajským městem a nedalekým Petřvaldem pravidelně nebezpečně přejížděl do protisměru. „Nerespektoval dopravní značky, projel kruhovým objezdem v protisměru a mohl ohrozit ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Honičku ukončil šofér Opelu Corsa až ve chvíli, kdy nezvládl řízení, narazil do dopravní značky a obrubníku. „Poté se ještě snažil policistům utéci,“ informovala Pokorná.

To se mu ale nepodařilo a policisté mu začali dokazovat jednu přitěžující okolnost za druhou. Automobil totiž figuroval v mezinárodním pátrání, byl ukraden na konci července v Polsku. Zadržený řidič měl navíc pozitivní výsledek na přítomnost drog. Ke všemu nebyl držitelem řidičského oprávnění.

„Pro trestné činy obecné ohrožení i maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání pachateli hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala policejní mluvčí.

Policisté se zároveň obracejí na svědky nebezpečné jízdy ze Slezské Ostravy do Petřvaldu, aby své informace sdělili na lince 158. Nevylučují totiž rozšíření právní kvalifikace skutku.