Hasiči, policisté i záchranáři zasahovali u středeční nehody autobusu vezoucí...

Hasiči, policisté i záchranáři zasahovali u středeční nehody autobusu vezoucí děti ze školy v přírodě. | foto: Martin Šíbl HZS MSK

Na Bruntálsku havaroval autobus. Vezl osmnáct dětí ze školy v přírodě

  • 9
V obci Malá Morávka na Bruntálsku ve středu ráno havaroval autobus, když po projetí pravotočivé zatáčky vyjel ze silnice. Ze školy v přírodě se v něm vracelo osmnáct dětí a dvě učitelky. Záchranáři hlásí šest lehce zraněných. Příčinou nehody je podle dopravní společnosti Arriva náhlá nevolnost řidiče.

„Podle informací, které máme, se udělalo panu řidiči špatně a sjel s autobusem ze silnice,“ uvedl mluvčí dopravce Roman Smetka.

Autobus skončil v silničním příkopu, kde narazil do betonového mostku a převrátil se na bok. Při nehodě se lehce zranilo šest osob. „Z nich byli tři lidé převezeni k ošetření do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že šlo o řidiče, učitelku a jedno dítě.

Autobus jel na pravidelné lince z Bruntálu do Karlovy Studánky a v Karlově do něj přistoupilo osmnáct dětí a dvě učitelky. Skupina se vracela ze školy v přírodě.

„Příčiny a okolnosti této nehody nyní intenzivně zjišťují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. Způsobená škoda činí sto tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí.

Hasiči zavezli děti v evakuačním autobusu zpět do místa jejich školy v přírodě. „Poté hasiči vyprostili autobus. Neunikly z něj žádné provozní kapaliny,“ řekl krajský mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Na linku jsme ihned vypravili náhradní autobus. Pevně věřím, že budou všichni v pořádku,“ doplnil Smetka.

Policisté ocenili přístup jednoho z místních obyvatel, který se po nehodě nabídl s pomocí. „Velmi si vážíme jednání muže, který nezištně poskytl v době vyšetřování nehody a zásahu dětem pití,“ dodala Jiroušková.