ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: hobby.cz

Záchranáři ošetřovali tři zraněné motorovou pilou, dvakrát zasahoval vrtulník

  • 15
Moravskoslezští záchranáři v sobotu zasahovali u tří případů, kdy se lidé zranili motorovou pilou. Ke dvěma z nich musel vzlétnout i vrtulník, uvedl mluvčí záchranné služby Ladislav Lang.

K prvnímu případu v obci Mokré Lazce na Opavsku záchranáři vyjížděli okolo 11:15, na místo letěla posádka vrtulníku. Osmačtyřicetiletý muž utrpěl tržně-řezné poranění na dlani levé ruky. „Po poskytnutí přednemocniční lékařské pomoci byl letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě na úrazovou ambulanci,“ uvedl Lang.

Jen o deset minut později záchranáři zasahovali u podobného případu v obci Řepiště na Frýdecko-Místecku, kde se zranil třicetiletý muž. Po ošetření řezné rány na palci pravé ruky byl muž převezen na oddělení Centrálního příjmu nemocnice ve Frýdku-Místku.

Ve Frýdku-Místku hořel rodinný dům. Hasiči v něm našli muže bez známek života

Krátce po 15:30 pak záchranáři znovu vyjížděli k muži zraněnému motorovou pilou, vzlétl také vrtulník. Čtyřiapadesátiletý muž se zranil v Milíkově na Frýdecko-Místecku. „Při práci s motorovou pilou utrpěl poranění v oblasti levé ruky a zápěstí, přičemž u něj došlo k tepennému krvácení. Po poskytnutí přednemocniční pomoci byl rovněž letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě a předán zdravotníkům na úrazovou ambulanci,“ doplnil Lang.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,