Noční požár ve Frenštátu vyhnal lidi na střechu, pět z nich se zranilo

  • 0
Pět lidí se zranilo při nočním požáru ve Frenštátě pod Radhoštěm. Hořet začalo v obchodě v přízemí po předchozím výbuchu, obyvatelé domu před kouřem utekli ven a na střechu vedlejší budovy, odkud je po žebřících zachránili hasiči, uvedl mluvčí krajských hasičů Jakub Kozák.

„Výbuch s následným požárem byl na tísňovou linku ohlášen čtvrt hodiny po sobotní třiadvacáté hodině. Na místo byli vysláni hasiči ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně a dobrovolné jednotky z Frenštátu pod Radhoštěm, Kopřivnice, Kunčic pod Ondřejníkem, Trojanovic a Štramberka,“ sdělil Kozák.

Tři lidé ze zasažené budovy utekli na střechu vedlejšího domu, odkud jim zpátky na zem pomohli hasiči, kteří přistavili žebříky. Mezi těmito zachráněnými bylo i jedno dítě. 

„Dalších deset osob dům opustilo samovolně a bez zranění ještě před příjezdem jednotek,“ dodal Kozák.

Zraněno bylo celkem pět lidí, čtyři z nich museli záchranáři odvézt do nemocnice v Novém Jičíně. Všichni byli při vědomí a mimo ohrožení života. 

„Muž a žena středního věku utrpěli vícečetná poranění v oblasti horních a dolních končetin středně závažného rázu. Po ošetření je záchranáři předali na chirurgickou ambulanci. Mladá žena a pětiletý chlapec byli k vyloučení zdravotních obtíží přepraveni na interní a dětskou ambulanci,“ přiblížil mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Požár zasáhl pouze obchod, kouř se pak ale dostal až do druhého patra. Příčinu výbuchu šetří policie spolu s vyšetřovateli hasičů.