ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ZZS MSK

Dvouletý chlapec vypadl z okna v Bohumíně, po převozu do nemocnice zemřel

  • 44
Vrtulník letecké záchranné služby v pátek odpoledne musel vzlétnout do Bohumína na Karvinsku. Dvouleté dítě tam vypadlo z okna v prvním patře a vážně se zranilo. Podle informací ČTK později dítě v nemocnici zemřelo, policejní mluvčí to potvrdila.

K události došlo kolem patnácté hodiny, kdy malý chlapec vypadl z okna v prvním patře budovy v Bohumíně. Na pomoc operační středisko záchranářů vyslalo posádku rychlé zdravotnické pomoci z blízkého stanoviště a vrtulník LZS z Ostravy. První tým byl na místě během čtyř minut od přijetí výzvy k zásahu.

„Chlapec ve věku necelých dvou let utrpěl při pádu vážné poranění a jeho vědomí se zhoršovalo. Zasahující lékař proto musel provést intubaci dýchacích cest a převést dítě na přístrojem řízené dýchání. Pacient byl uložen do vakuové matrace a po dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče jej letečtí záchranáři transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ řekl krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Vrtulník transportoval dítě do nemocnice v Ostravě. Chlapec však přes veškerou snahu zdravotníků utrpěným zraněním podlehl.

U dvou podobných případů zasahovalo záchranáři Plzeňského kraje. V pátek v Plzni vypadlo z okna batole, pád z 15 metrů přežilo bez vážných zranění. Na Domažlicku vypadlo dítě z okna v sobotu ráno, podle záchranářů se zjevně nezranilo.

,