Velký svět techniky v Dolních Vítkovicích

Velký svět techniky v Dolních Vítkovicích | foto: dolnivitkovice.cz

Dětský svět v Dolních Vítkovicích je zavřený, chystá nové atrakce

Rodiny s dětmi, které chtějí navštívit Dětský svět v přízemí Velkého světa techniky v Dolní oblasti Vítkovic, neuspějí. Provozovatel totiž bez upozornění expozici pro nejmenší návštěvníky zavřel. Vzniknou tam nové atrakce, třeba řemeslná dílna nebo kuchyně.

Zájemci to zjistí, když si chtějí online rezervovat termín návštěvy. Na webových stránkách Dolních Vítkovic najdou jen tuto stručnou informaci: „Od 3. 11. 2021 Dětský svět uzavřen z důvodu plánované rekonstrukce.“

Před pár dny tam ještě byla i zmínka o tom, že znovu by se měl otevřít v prosinci. Teď už tam ale není.

„Rádi bychom přivítali první návštěvníky už během vánočních prázdnin. Ale zatím je to spíš naše zbožné přání, s ohledem na současnou situaci na stavebním trhu. Navíc nevíme, jaká budou platit opatření v souvislosti s epidemií covidu. V každém případě chceme mít práce hotové do konce roku a otevřít 2. ledna 2022,“ uvedl ředitel Dolních Vítkovic Tomáš Šiřina.

A co se změní v expozici, která se upravuje za zhruba pět milionů korun? „Stále to bude svět, kde si děti mohou vyzkoušet různá povolání a svoji zručnost. Zachováme, ale zmodernizujeme oblíbené scény, jako je stavba, farma, lékař. Nově vytvoříme sekci malý řemeslník a více se budeme soustředit na model restaurace,“ uvedla mluvčí Dolních Vítkovic Eva Kijonková.

Pořadatelé nabídnou i populární vaření

Malí řemeslníci si budou moci nově vyrobit hračku, například jednoduchou lodičku nebo autíčko.

Další novinkou bude kompletní proměna „restaurace“. „Věříme, že i díky různým reality show z oblasti vaření a pečení půjde o lákavou část herny. Děti si tam budou moci zahrát na číšníky nebo kuchaře a nabízet pomyslné občerstvení svým rodičům,“ nastínila mluvčí Kijonková.