ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Důchodkyně se srazily na kolech, jedna z nich je v kritickém stavu

  • 25
Ve Fakultní nemocnici v Ostravě bojuje o život devětasedmdesátiletá žena, která se ve čtvrtek při jízdě na kole z kopce srazila s o šest let mladší seniorkou. Ta jela rovněž na bicyklu.

„Srazily se, když starší z důchodkyň při přejíždění z hlavní na vedlejší silnici v Krnově vjela do protisměru,“ informovala bruntálská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Sílu nárazu umocnil fakt, že starší z žen jela z kopce. Právě ona utrpěla vážná zranění. „Zasahující lékař na místě zjistil, že pacientka jeví známky poruchy vědomí a poranění mozku,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři jí na místě poskytli nezbytnou pomoc a zavolali na místo vrtulník. „Jeho posádka ženu přepravila do ostravské Fakultní nemocnice a předala do péče lékařů tamního urgentního příjmu,“ dodal Humpl.

Tam v těchto hodinách bojuje seniorka o život. „Je v kritickém stavu,“ potvrdila v pátek dopoledne mluvčí Fakultní nemocnice v Ostravě Naďa Chattová. 

Druhá z žen vyvázla z nehody s mírnějšími následky. „Zkouška na alkohol byla negativní. U ženy, která byla ve vážném stavu transportována do nemocnice, jsme nařídili odběry krve,“ doplnila Pavla Jiroušková.