Přeprava desítek tisíců návštěvníků hudebního festivalu Colours of Ostrava není vůbec snadná.

Přeprava desítek tisíců návštěvníků hudebního festivalu Colours of Ostrava není vůbec snadná. | foto: Michal Šula, MAFRA

Speciální vlaky či autobusy. Colours of Ostrava nabízejí extra dopravu

  • 4
Posílení tramvajové dopravy pro návštěvníky festivalu Colours of Ostrava je už tradicí, letos ale bude spojů o polovinu více než loni. A přibudou další dopravní novinky, hlavně pro mimoostravské fanoušky hudby.

České dráhy například vypraví zvláštní noční vlaky ze stanice Ostrava střed po skončení programu směrem na Opavu, Frýdlant nad Ostravicí a Český Těšín.

Premiéru bude mít i Colours Expres, který pojede ve středu 18. července ve 12:28 hodin z Prahy do Ostravy a v neděli 22. července zpět. Do Prahy pojedou dva vlaky: jeden ve 3:10 hodin z nádraží Střed a druhý v 9:20 hodin z Hlavního nádraží.

„Cestující do Ostravy čeká program, navíc si mohou už ve vlaku vyměnit vstupenku za pásek na ruku. Kdo pojede do hotelu či kempu, vystoupí na Hlavním nádraží. Kdo chce jet k festivalovému areálu, vystoupí na nádraží Střed,“ líčí mluvčí festivalu Jiří Sedlák.
 

Z nádraží přímo k Slezskoostravskému hradu

Návštěvníkům festivalu, kteří se potřebují dostat z Hlavního nádraží do kempu u Slezskoostravského hradu, nabídne novinku i město: speciální autobusovou linku 259. „Půjde o přímý spoj mezi nádražím a Hradním náměstím,“ říká Sedlák s tím, že všechny jízdní řády najdou zájemci na webu festivalu.

Premiéru budou mít také charitativní autobusové spoje, které v noci odvezou účastníky festivalu z Vítkovic do Poruby, ale i několika měst za Ostravou: do Karviné, Orlové, Havířova a Frýdku-Místku. Výtěžek z jízdného získají děti opouštějící dětské domovy.

„Zájemci si jen musí předem koupit za 20 korun místenky v klientských centrech společnosti Residomo nebo během festivalu v jejím stánku u hlavní brány vedle Info Pointu,“ uvedl za organizátory festivalu Jindřich Vaněk.