Požár zásobníků s LPG na okraji Českého Těšína.

Požár zásobníků s LPG na okraji Českého Těšína. | foto: Petr Andráško, HZS Moravskoslezského kraje

Mladík chtěl zapálením LPG patrně spáchat sebevraždu, nyní je ve vazbě

  • 3
Soud uvalil vazbu na jednadvacetiletého muže, který minulý týden zapálil zásobníky na LPG u benzinové pumpy na okraji Českého Těšína. Ve hře je i verze, že tímto způsobem chtěl spáchat sebevraždu. Při činu byl pod vlivem pervitinu.

Mladíka policisté obvinili z obecného ohrožení, za což mu hrozí až osmileté vězení.

Kdyby nádrže se zkapalněným ropným plynem explodovaly, bylo ohroženo mnoho dalších lidí. Benzinová pumpa je u velmi frekventované silnice mezi Českým Těšínem a Karvinou a nedaleko je i bytová zástavba.

O víkendu poslal soud mladíka do vazby. „Hrozila možnost, že by svůj čin mohl zopakovat,“ konstatovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Podle informací od důvěryhodného zdroje se zdrogovaný muž po činu vyjádřil v tom smyslu, že chtěl spáchat sebevraždu. Policisté ale tuto verzi zatím oficiálně nepotvrdili.

Pokusu o sebevraždu by však nasvědčoval i fakt, že mladík nejprve chtěl zapálit pohonné hmoty v hrdle tankovacích pistolí. Když se mu to nepovedlo, tak zapálil zásobníky plynu. 

„Motiv zatím nelze sdělit, dále ho prověřujeme,“ uvedla pouze policejní mluvčí. Potvrdila jen, že podle prvního testu přímo na místě byl muž pod vlivem amfetaminu, tedy nejspíše pervitinu.

Dva nadzemní zásobníky o objemu deset metrů krychlových zaplněné z osmdesáti procent muž zapálil ve čtvrtek zhruba ve čtyři hodiny ráno.

Likvidace nebezpečného požáru trvala hasičům zhruba 23 hodin, po většinu času byl zastaven provoz na blízké silnici a nějakou dobu se nejezdilo ani po blízké železniční trati.

Čerpací stanice stojí na okraji Českého Těšína blízko silnice i železniční trati.

Čerpací stanice stojí na okraji Českého Těšína blízko silnice i železniční trati.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

18. června 2020