ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS JMK

Autobus s mladými fotbalisty sjel do příkopu na Novojičínsku

  • 0
Tři desítky lidí museli v noci na sobotu evakuovat z havarovaného autobusu hasiči z Bílovce a Fulneku. Autobus vezoucí mladé fotbalisty z neznámých příčin sjel ze silnice a skončil na boku v příkopu. Záchranáři převezli do novojičínské nemocnice jednoho mladíka, ostatní našli útočiště v hasičské zbrojnici, kde počkali na příjezd náhradního autobusu, který je odvezl domů do Příbrami.

„V pátek v 19:37 hodin přijalo operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje informaci o dopravní nehodě autobusu na silnici I/57 poblíž Fulneku. Z neznámých příčin zde sjel ze silnice autobus, který v té době převážel mladé fotbalisty vracející se z turnaje v Opavě,“ řekl mluvčí hasičů  Marek Gašparín. 

Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému včetně dvou jednotek hasičů. Ti, když dorazili na místo, byl autobus převrácený na boku v příkopě vedle silnice. 

„Hasiči bezprostředně nato zabezpečili místo nehody a započali se záchranou lidí uvězněných v autobusu. Hasiči z autobusu vyprostili celkem 32 osob, 27 mladých fotbalistů, 3 členy realizačního týmu a 2 řidiče autobusu. Jeden mladý fotbalista byl s podezřením na zranění převezen k dalšímu vyšetření do Novojičínské nemocnice,“ popsal průběh zásahu Gašparín.

Hasiči evakuované lidi převezli dodávkovým automobilem a malým autobusem do zbrojnice ve Fulneku, kde vyčkali na náhradní autobus. Měli zde k dispozici nejen jídlo a pití, ale i lehátka a spacáky. Autobus pro ně přijel kolem druhé hodiny po půlnoci, poté pokračovali na cestě do Příbrami.

„Silnice I/57 byla po celou dobu kyvadlově průjezdná, kromě krátké doby, kdy byl havarovaný autobus vyprošťován soukromou havarijní společností z příkopu,“ dodal Gašparín.

havárie autobusu se stala na silnici I/57 u Fulneku

havárie autobusu se stala na silnici I/57 u Fulneku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz