Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Libereckého kraje

Chodec zemřel po srážce s autem na přechodu v Ostravě, hledají se svědci

  • 13
Tragickou nehodu vyšetřují od rána policisté v Ostravě a žádají o pomoc svědky. Řidič na přechodu pro chodce srazil staršího muže, který nepřežil. Podobná nehoda se stala už minulý čtvrtek v jiné ostravské ulici, kde řidič nepomohl těžce zraněné chodkyni.

Srážka s chodcem s fatálními následky se stala okolo šesté hodiny ráno, tedy ještě za tmy, na Výškovické ulici poblíž tramvajové zastávky 29. dubna. Automobil značky Renault řízený 54letým mužem srazil 71letého chodce, který šel po přechodu.

„Muž utrpěl vážná poranění, kterým podlehl. Policisté začali s prověřováním okolností události, prováděli topografickou i fotografickou dokumentaci. Zjistili také, že řidič nebyl ovlivněn alkoholem,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Policejní krizový intervent vyjel tragédii oznámit příbuzným zemřelého.

Policie případ vyšetřuje kvůli podezření na usmrcení z nedbalosti, za což pachateli hrozí až šestileté vězení.

„Žádáme všechny svědky, kteří mohou k události uvést jakékoli informace, aby nás kontaktovali na lince 158. Za pomoc děkujeme,“ sdělila policejní mluvčí.

Jedno auto před přechodem zastavilo, druhé ne

Už minulý čtvrtek se v části Hrabůvka na ulici Dr. Martínka stala obdobná nehoda, jen se šťastnějším koncem. Několik minut po půl druhé odpoledne dosud neznámý řidič srazil na přechodu pro chodce 32letou ženu.

„Žena přecházela silnici, přičemž v pravém jízdním pruhu zastavil osobní automobil, ale v levém jízdním pruhu vůz už nezastavil. Chodkyně při střetu a následném pádu utrpěla poranění, jejíchž léčení si vyžádá dobu zřejmě delší šesti týdnů,“ popsala událost mluvčí Holčáková.

Řidič na nic nečekal, chodkyni nepomohl a ujel. Žena i přes těžké zranění došla domů a lékaře kontaktovala až druhý den. A v neděli nehodu policii oznámil její příbuzný.

„I v tomto případu žádáme svědky události, aby nás kontaktovali na lince 158. Za pomoc opět děkujeme,“ řekla Holčáková. K podezření z nedbalostního těžkého ublížení na zdraví v tomto případě přibyl i trestný čin neposkytnutí pomoci. Viníkovi hrozí v případě dopadení a usvědčení až šest let vězení.