Žena se zbraní ukončila řádění násilníka v tramvaji, dostala medaili

  • 413
Medaili za statečnost udělili policisté ženě, která ukončila řádění agresora v ostravské tramvaji. Muž ve voze MHD bezdůvodně napadl dva cestující. Přestal až ve chvíli, kdy na něj sedmadvacetiletá žena vytáhla zbraň.

Sedmadvacetiletý agresor při jízdě Ostravou na začátku prosince znenadání zaútočil na dva cestující. Čtyřiatřicetiletého muže udeřil hlavou a pěstí, pak ho do hlavy praštil lahví. Nakonec ho ještě kopl. Ránu utržila i pětadvacetiletá spolucestující.

Eskalujícímu násilí učinila přítrž až zmíněná pasažérka, která na agresora vytáhla legálně drženou střelnou zbraň (více v článku Útočník v tramvaji napadl dva cestující, muži rozbil o hlavu lahev).

„Zásah ženy v krizovém okamžiku zřejmě zamezil těžšímu následku na zdraví oběti,“ uvedla krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Násilník se pak uklidnil, sedl si zpátky na sedadlo a na zastávce Karolina z tramvaje vystoupil.

Za projevení odvahy udělil Tomáš Kužel odvážné ženě, která si přála utajit svou totožnost, medaili ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Útočník se po pár dnech přihlásil na policii

Po zveřejnění videozáznamu v médiích se sám přihlásil na policii. Na služebně vyjádřil lítost nad tím, co provedl. Své chování přičítal alkoholu. 

„V průběhu dne měl konzumovat alkohol a poté cestoval za zábavou na Stodolní ulici,“ dodala Gabriela Holčáková. 

Policisté aktuálně pokračují ve výsleších svědků, vyžádali si i znalecké posudky, na základě kterých určí právní kvalifikaci skutku.