Sergej Bubka mladší

Sergej Bubka mladší | foto: Profimedia.cz

V kvalifikaci Prosperity žádný Čech neuspěl, nejdál se dostal Šnobel

  • 0
Slováci Pavol Červeňák a Kamil Čapkovič, Maďar Adam Kellner a Lotyš Andis Juska postoupili do hlavní soutěže tenisového turnaje Prosperita Open. Ten se tento týden koná na kurtech SC Ostrava v Komenského sadech.

V kvalifikaci neuspěl Pavel Šnobel, který ve třetím kole narazil na kvalifikační jedničku Pavola Červeňáka. Prohrál s ním 1:6, 4:6.

"Byl lepší, ale moc jsem před tím netrénoval," řekl nejlepší ostravský tenista současnosti Pavel Šnobel. "Hlavně jsem si přijel zahrát, když to mám tady kousek. Za soupeřem jsem však pokulhával kondičně, takže jsem nemohl hrát svou hru."

Šnobel přiznal, že od lednového halového mistrovství republiky, které vyhrál, příliš netrénoval. "Před ostravským turnajem jsem si šel třikrát zahrát, ale to na takovou úroveň nestačí," přiznal Šnobel, který se před rokem na Prosperitě Open probojoval do semifinále.

Pavel Šnobel se v kvalifikaci z 16 českých tenistů dostal nejdále, jedno vítězství ho dělilo od postupu. To Bohdan Ulihrach vypadl hned v prvním utkání kvalifikace s Italem Crepaldim 4:6, 3:6.

Úterní program na turnaji Prosperita Open dotovaném 42 500 eury začíná v 10 hodin francouzským soubojem Paire - Rochette. Po nich na dvorci číslo tři nastoupí Pavol Červeňák a Sergej Bubka, syn slavného skokana o tyči.

Nasazená jednička Jaroslav Pospíšil se na centru kurtu střetne s Kamilem Čapkovičem po utkání Dušana Lojdy s Chorvatem Nikolou Mektičem, které začne v 11 hodin.