Martin Adamský

Martin Adamský | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Třinečtí už musejí zabrat. Utnou sérii čtyř porážek?

  • 0
Třinečtí hokejisté po deseti dnech vletí do extraligového zápasu. Od 17 hodin ve 47. kole soutěže hostí ve Werk Aréně kladenské Rytíře. Opět jim budou chybět Radek Bonk a Lukáš Galvas.

Třinečtí zažívají nejdelší sérii porážek v dosavadním průběhu extraligy. Čtyři kola čekají na vítězství. "Vůbec se nedíváme, kolik porážek máme, nijak nás to nesvazuje," tvrdí třinecký trenér Josef Turek. "Vezměte si Plzeň, která prohrála sedmkrát v řadě i s Martinem Strakou, a Brno osmkrát, i když ho vede nejlepší trenér minulé sezony Zdeněk Venera." Turek dodal, že Oceláři dvakrát z minulých čtyř zápasů prohráli v prodloužení.

"Pro nás je podstatné udržet se mezi nejlepšími čtyřmi týmy soutěže, abychom měli jisté první kolo play-off," upozornil Josef Turek.

Třinečtí jsou šest kol před koncem základní části pátí se 77 body. Před sedmým Kladnem mají náskok šesti bodů.

"Takže i pro to potřebujeme zabrat a Kladno porazit," řekl trenér Turek.

Z minulých tří duelů Oceláři porazili Kladno dvakrát, a to bylo v plné síle i s posilami z NHL.

"Snadnější to ale mít nebudeme," varuje Turek. "V jejich kádru je spoustu mladých hráčů, Eberle a spol., kteří chtějí ukázat, že na extraligu mají, a kteří věděli, že na ně bude větší tlak, až se Jágr, Tlustý a Plekanec vrátí do NHL."

S třineckým mužstvem už trénují útočník Radek Bonk a obránce Lukáš Galvas. Bonk měl potíže s kolenem a Galvas s ramenem. "Hrát dnes proti Kladnu ještě nebudou," tvrdí trenér Turek. "Nemá cenu jejich návrat uspěchat. Do sestavy se vrátí, až budou opravdu stoprocentně připraveni."

Naplno se s mužstvem připravuje Martin Adamský, jenž byl s národním týmem na Švédských hrách. "V reprezentaci jsem nebyl moc vytěžovaný, vlastně jsem tam ani nepropotil triko. Jako dnes tady..." řekl Adamský na klubovém webu po pondělním tréninku.